>

Vraag bij de te volgen strategie

Beste Geert,

 

Ik blijf het moeilijk vinden om de strategie te bepalen. Wanneer ik, volgens jouw strategie, de coins van de hand doe die het minst winstgevend zijn dan blijven er uiteindelijk maar een paar coins over waar mee te handelen valt. Wanneer ik dan weer een keer winst wil nemen dan zal ik toch een deel van die winstgevende coins moeten gaan verkopen. Dat klopt toch of zie ik dat verkeerd?
Bij een volgende verkoop (om winst te nemen) lijkt het mij verstandiger dat ik vooraf even contact met je opneem om het een en ander door te nemen. Is dat goed?

In de bijlage stuur ik mijn overzicht weer mee

__________________________________________________

 

Beste P.,

 

Je doet het helemaal goed.  Je bent vrijwel de beste leerling van de klas.  Als we blijvend winst kunnen nemen verdwijnen inderdaad de minder goed coins en moeten we op den duur onze meest stabiele en sterke munten beginnen verkopen.  Geen probleem.  Zo hebben we een opkuis van onze portefeuille.  Dalen de prijzen, dan kopen we bij wat volgens onze bronnen een goede zet is.

 

Jouw investeringskost is gedaald naar €4.360,- terwijl jouw portefeuille momenteel €13.700,- noteert.  Uitstekend !  Je zou nu kunnen opteren om minder te verkopen bij een meerwaarde en als er echt koopjes komen om bij te kopen.  Zo kan je jouw portefeuille doen groeien.  Als er echt flinke bewegingen omhoog zijn, zoals we nu recent gehad hebben, is het goed om toch wat winst te nemen, maar niet meer het volle bedrag.  Verkoop dan wat minder, laat op die manier jouw portefeuille groeien terwijl jouw investeringskost toch nog in kleine beetjes naar beneden gaat.

 

Je zou ook met Advanced orders kunnen spelen maar je moet rekening houden dat geld aanhouden op een exchange risicovol is.  Binance staat momenteel in ‘maintenance’.  Dat doen vrijwel alle exchanges (ook in Nederland) als het echt druk wordt.  Dan kan je geen transacties meer doen.  De geschiedenis staat ook vol van exchanges die ‘gehackt’ worden (niet zelden puur oplichting) en als banken sluiten, sluiten ook de exchanges permanent.  Boodschap is dus om alles zo veel mogelijk in eigen bezit te houden. 

 

Neem gerust contact op wanneer je denkt een volgende aan- of verkoop te doen.  De vooruitzichten zijn nu bijzonder positief.  Probeer nu de portefeuille uit te breiden gebruik makende van dips om bij te kopen en minder winst (wel een beetje) te nemen.  Dat is toch wat ik zou doen.

 

Je bent zeer goed bezig, P.  Doe zo voort !

 

Groeten,

 

Geert

Was dit artikel behulpzaam?

Lees ook

Nimva Bitcoin Helpdesk

Vergelijk en kies je Nimva Helpdesk formule.