>

Vraag en antwoord van een potentiële klant

Beste Geert,

Bedankt voor uw snelle reactie.
Mijn enig vertrouwen in U is mijn vertrouwen in Ad Broere. Wat hij over geld en rente geschreven heeft komt overeen mijn visie hierover. Heel rijke bankiers hebben de wereld in hun greep, en hun macht wordt nog steeds groter. U heeft hierover gelezen. Kunt U werk hierover aanbevelen? Kent U Gary Allen?

 

Gary Allen ken ik niet, maar even Googelen leert mij dat hij al vroeg begreep hoe het bankwezen onze planeet bestuurt.  Ik heb heel wat boeken over dit onderwerp gelezen waaronder alle boeken van Ad Broere. Mocht u zijn laatste boek ‘Geld in de bijrol’ nog niet hebben, dan stuur ik jou een exemplaar op.  Ik voeg in bijlage ook een eigen publicatie mee: ‘Eerste Hulp Bij Hyperinflatie’ en het dossier ‘De Monetaire Matrix’ van Brecht Arnaert.

 


Hoe beginnen we?
Ik denk dat ik voor de 20% winst ga.
Wat hoef ikzelf dan te doen?
Koop ikzelf aan of U ? Bepaal ikzelf wanneer ik aankoop of verkoop of U?
Ik lees over wallet, exchange, privéportefeuille, blockchain, koude of warme opslag, portefeuille geclasseerd in verschillende methodes,...
Waar vind ik daar best informatie over?
Is er nog iets dat ik moet weten?

 

Ik denk dat de formule ’20% van uw toekomstige winst’ idd de beste keuze is.  Daarmee hoef je enkel wat basishandelingen te doen en moet je niet steeds alert zijn om te handelen.  Het vereist echter wel enig vertrouwen in mij als uw technische helpdesk-man gezien ik over jouw private keys zal beschikken, en daarmee ook toegang heb tot jouw crypto-fondsen.  Als u daartoe bereid bent, zullen we u registreren bij een exchange waar u Bitcoin en andere crypto’s kan kopen.  Op uw pc kunnen we een afzonderlijke account maken (een crypto user) waarin u uitsluitend financiële zaken doet.  Al deze dingen om veilig te starten met crypto’s heb ik uitgeschreven in een reeks lessen die toegankelijk zijn voor klanten.  Van zodra u de overeenkomst terugstuurt krijgt u hier toegang toe en kunt u stap voor stap toepassen wat in de lessen staat.  Ik werk geleidelijk aan verder aan deze lessen zodat klanten steeds autonomer kunnen worden als ze dat willen.  Eenmaal uw portefeuille actief is volgen we de strategie door de meerwaarde in jouw portefeuille telkens te verkopen en om te zetten naar gouden munten en bij te kopen als de waarde van jouw portefeuille (stevig) daalt onder jouw investeringskost.  Ik streef er naar om klanten zo autonoom mogelijk te maken zodat ze zelf in alle veiligheid hun crypto’s kunnen beheren, maar voer indien gewenst zelf alle technische handelingen uit.  Op www.bitcoinhelpdesk.be vind je al een hele hoop informatie maar het internet bulkt natuurlijk van de info als je er naar zoekt.

 


U ziet dat ik leek ben, maar met mijn wetenschappelijk diploma kan ik wel wat doorgronden. Alle begin is moeilijk.

 

Eenmaal opgezet is het werken met crypto’s helemaal niet zo moeilijk.  Een e-mail sturen was in het begin ook moeilijk.  De kans is groot dat u, eenmaal geïnitieerd, geboeid bent door deze wereld en dat u op termijn met plezier autonoom uw eigen portefeuille beheert.  Ik begeleid een reeks klanten die net als u van nul gestart zijn en telkens mijn instructies volgens de strategie opvolgen en nu op een mooie winst staan en nog slechts een heel klein risico dragen.  Na verloop van tijd kan u vervolgens autonoom verder en hoef je de 20% van uw winst niet meer af te staan als commissie.

 


Ik wens alleen vredevol en zinvol te leven, genieten samen met mijn lieve vrouw van onze prachtkinderen en kleinkinderen. Maar mijn koopkracht, zoals U schrijft, wens ik toch graag te behouden. En daarom dwingt deze onnatuurlijk geworden wereld mij in die onprettige richting.

 

U doet dit - net als ikzelf en vele anderen - niet meer voor uzelf maar voor uw familie en directe omgeving.  Het is mijn overtuiging dat we richting een financiële reset gaan en heel veel mensen een schok zullen oplopen door het huidige systeem te blijven vertrouwen.

 


Na wat nadenken over crypto's resten nog wat vragen. Kan ik daar aub antwoord op geven:

1.    Is bitcoin de  interessantste? Of investeer ik beter in verschillende crypto's?

 

Bitcoin is de moeder van alle crypto’s en heeft naast zijn naam ook het beginnersvoordeel.  Bitcoin moet zeker deel uitmaken van uw portefeuille.  Het is allicht ook de eerste die fel in waarde zal stijgen.  Toch zijn er intussen duizenden alt-coins die oplossingen bieden voor een sterk geautomatiseerde wereld.  Niet dat ik voorstander ben van zo’n digitale wereld, maar wat behoud van koopkracht betreft maken een reeks alt-coins wel degelijk deel uit van een goed opgebouwde portefeuille.

 

2.    Er zijn landen die bitcoin verbieden: wat als dit gebeurt?

 

China heeft enkele jaren geleden geprobeerd om Bitcoin te verbieden.  In China ging het dan ondergronds en de rest van de wereld trok het zich niet aan.  Zulke beslissingen kunnen de koers wel beïnvloeden maar Bitcoin kan niet worden stilgelegd.  Bitcoin werkt autonoom.  Er is geen bedrijf, er zijn geen aandeelhouders, er is geen overheid mee gemoeid.  Het kan niet worden stilgelegd, tenzij je wereldwijd het internet blijvend plat zou leggen.  Bitcoin is ontworpen door ’Satoshi Nakamoto’, wat een pseudoniem is en tot op heden is het onbekend wie achter de creatie steekt (al zijn er wel sterke vermoedens).

 

3.    Kunnen machtige instellingen of regeringen roet in het eten gooien?

 

Dat zullen ze zeer zeker proberen.  Volgens mijn informatie (die ik geloof) is Bitcoin een ontwerp van ’The Good Guys’.  Goeie mensen binnen de Federal Reserve die de plannen van de digitale dollar op de blockchain met een gecentraliseerde totale controle over de mensheid konden inkijken en studeerden op een oplossing.  In plaats van dit systeem gecentraliseerd binnen de centrale banken te beheren konden ze een systeem ontwerpen om ‘gedecentraliseerd’ zonder enige menselijke tussenkomst een wereldwijd betaalnetwerk op te zetten dat niet uit te schakelen is.  De bank-elite die de overheden in hun macht hebben zullen proberen deze concurrent te bestrijden door alles en iedereen met wetgeving te reguleren.  Dat zien we nu gebeuren.  Ze willen alles en iedereen onder controle, maar het wordt een huzarenstuk om dit gedaan te krijgen.  En zoals altijd zijn er steeds achterpoorten die voor de goede huisvader gesloten blijven maar door de gladde jongens in deze wereld gretig gebruikt zullen worden.  Niet voor niets hebben bepaalde van deze gasten, zoals een aantal Europese politici, al vele jaren geleden honderduizenden van deze Bitcoins op zak, toen ze slechts een fractie van een dollar waard waren.

 

4.    Kan men bitcoin verbieden, als landen zelf hun eigen cryptomunt op de markt brengen?

 

Men kan het bezit of verhandelen van crypto’s verbieden door wetgeving, maar het Bitcoin netwerk stil leggen kan niet.  In China mag je de nu reeds gangbare digitale Yuan niet omzetten naar USDT of Tether, wat een digitale crypto-variant is van de US dollar.  Op risico van gevangenisstraf en confiscatie.  Als de wereld een New World Order dictatuur wordt, zal het nog lastig worden.  Daarom ook dat de strategie de meerwaarde van onze portefeuille omzet naar edelmetaal dat zijn koopkracht behoudt, om zo gediversifieerd te zijn in onze vermogensportefeuille.

 

5.    Bitcoins omzetten in fiat brengen dure kosten mee!

 

Dit is vraag en aanbod.  Als jouw gebuur Bitcoin wil en jij wil die verkopen, dan bepalen jullie onderling de prijs.  Exchanges waar crypto’s verhandeld worden maken daar hun business van.  Ze verkopen aan een hogere prijs dan de markt en kopen van jou aan een lagere prijs dan de markt.  Elke exchange kan ook zelf zijn eigen prijs bepalen en die kan flink verschillen met een exchange aan de andere kant van de wereld. Zo moest je in Zimbabwe - dat hyperinflatie kent - enige tijd geleden dubbel zo veel betalen voor een Bitcoin dan in de rest van de wereld.  Wil je minder kosten, dan zoek je naar exchanges die minder kosten aanrekenen, maar daarmee verhoogt misschien wel het risico.  Voorlopig hou ik het graag lokaal en betaal daarvoor meer kosten.  Ik verstuurde ooit voor €3.000,- aan Monero naar Poloniex in de USA die maar niet toe kwamen, ettelijke onbeantwoorde helpdesk-tickets en mails ten spijt.  3 weken later keerden ze, gelukkig, terug naar mijn wallet.  Sindsdien ben ik veel voorzichtiger geworden met deze exchanges ver van mijn bed.

 

6.    Hoe je laptop of smartphone beveiligen? Op mijn laptop gebruik ik Norton.

 

In de cursus (op https://www.bitcoinhelpdesk.be/cursus.html) leer je om een afzonderlijke account zonder beheersrechten in te stellen op jouw pc.  Daar doe je uitsluitend crypto-werk.  Installatie van software moet steeds bevestigd worden door de admin-account en bijhorend paswoord.  Malware en virussen krijgen zo veel minder kans zich te installeren.  Norton is ok, maar biedt onvoldoende bescherming tegen criminelen.  En in deze crypto-wereld lopen er nogal wat rond.  Het is zaak alert te zijn en miserie te voorkomen.

 

7.    Ik heb geen smartphone. Is dit echt nodig?

 

Nee, je kan op een exchange ook authenticeren via e-mail of sms.  Maar 2FA of Two Factor Authentication is veiliger en de exchange zal meer mogelijkheden en hogere bedragen toelaten als je met 2FA authenticeert.  Een smartphone is wel handig om de waarde van jouw portefeuille te volgen, maar is niet noodzakelijk.

 

8.    Hoe reageert de fiscus als ik crypto's omzet naar euro's? En wat bij goud en zilver?

 

Ik ga er van uit dat winst op crypto’s enkel belast kan worden als het verlies ook fiscaal in mindering kan gebracht worden.  Je investeert allicht geld in crypto’s waar al belasting over is betaald (uw netto inkomen).  In België is er (nog) geen vermogensbelasting.  Ik ga er dus van uit dat een mens met zijn netto inkomen mag kopen wat hij wil en dat een potentiële meerwaarde bij verkoop niet belast moet worden.  Maar hier verwacht ik wel een verscherping van de wetgeving...

 

       Kan dit verboden worden?

 

Als ze mensen kunnen verplichten een niet werkend mondkapje op te zetten en de zelfstandigen kunnen verplichten hun zaak te sluiten omdat er een mogelijk risico is op besmetting, dan vrees ik dat een overheid zowat alles kan verbieden.  Tot zo ver het zo is, leven we hopelijk nog in een vrij land.

 

9.    Kan de staat goud en zilver confisceren? Dit is al gebeurd rond de wereldoorlog.

 

Idem, al zal het confiskeren nu allicht gebeuren door een belasting te heffen op de verkoop er van.  Maar zoals Brecht Arnaert stelt: ik betaal met plezier 50% belasting als mijn goud intussen 500% gestegen is in waarde !

 

10.    Als ik met bitcoin goud of zilver zou kopen is dit fysiek neem ik aan. Bewaar ik dat zelf?

 

Ja.  Mijn stelling is nu: alles in eigen bezit.  Geen derde partij risico meer.  Het financieel systeem staat op instorten.  Het moest eigenlijk al ingestort zijn, maar ze blijven maar geld printen.  Maar ook dat leidt tot instorten, je kan geen geld blijven printen op een eindige planeet.  Of de munt wordt compleet waardeloos.  Ja dus, je bewaart zelf jouw edelmetaal, crypto’s en cash en je moet zelf instaan voor de beveiliging er van !

 

       En waar kan ik dat afhalen?

 

In elke grootstad kan je zilver en goud kopen en verkopen in een zilver/goud-winkel.  In https://www.bitcoinhelpdesk.be/nieuws/het-rommelt-bij-de-banken.html vind je enkele adressen.  Bij www.bitgild.com kan je zilver en goud kopen en betalen met Bitcoin.  Het wordt aan huis geleverd door UPS.

 

11.    Bedoelt U met 30% cash, geld op de bank of privé?

 

Zowel chartaal (papier) als giraal (op rekening).  Op papier om bij het uitbreken van chaos en het sluiten van de pin-automaten nog over een middel te beschikken om te ruilen of te kopen.  Op rekening als het bedrag te groot zou zijn om in huis te houden.  Als de banken vallen en je kan niet meer aan dat geld op rekening, zal jouw zilver en goud een fortuin waard zijn (Cfr MacroTrends).

 

12.    Zou ik goud en zilver kopen met bitcoin of met euro's?
       Hoe kopen?

 

Zoals u verkiest.  Koop goud officieel met factuur bij een erkende handelaar, zo kan u er later ook makkelijk weer mee weg.  Heb je meerwaarde in jouw crypto-portefeuille, koop dan goud met Bitcoin.  Ook op factuur, maar je passeert toch al de banken.  Je koopt ofwel on-line, of je belt en doet jouw bestelling met goede afspraken omtrent de levering.

 


Kunt U hier nog iets aan toevoegen?
 

 

Amai… Nee.  Ik ga deze vragen en antwoorden (tenzij u dit absoluut niet zou willen) anoniem en ietwat aangepast meesturen in mijn volgende nieuwsbrief en publiceren op mijn site.  Goed dat u zo vele vragen stelt.  Een goed geïnformeerd mens is er twee waard !

 

Animatiefilmpje : 

 

 

Geert De Vleeschouwer

 

 

 

Was dit artikel behulpzaam?

Lees ook