>

Wij slaven, bezitten niets !

23 maart 2018

Beste mensen,

Ik stuur jullie een kopie van enkele reacties met mijn antwoord er bij.
Wat me enigszins verontrust is wat ik lees via de link die Arend Zeevat me heeft doorgestuurd. In artikel 26 Noodwet financieel verkeer (zie hieronder) staat waartoe de Nederlandse minister bevoegd is…
Tja, we zijn Lulu’s zou Sitchin zeggen: een werkslaaf. We bezitten niets. We dienen de goden en delven al het goud op onze planeet voor hen op… 
We hebben enkel de illusie dat we iets bezitten…

Wat verwacht ik in de komende weken ?

De crypto-currencies dalen nu sterk in waarde. De Dow Jones index daalt in trappen. Telkens er een lichte stijging is wordt die gevolgd door een grotere daling. Die trend zal niet keren. Ik verwacht dat er een vlucht komt van de aandelenmarkten naar veiliger havens. Eerst allicht naar crypto’s omdat het lijkt alsof we nu wel een bodem gehad hebben en het tij kan keren. Maar als de Dow Jones onder de 20.000 punten zakt, zal er paniek uitbreken. De heropleving van Bitcoin & Co zal van korte duur zijn. We zitten dan midden in de crash. Iedereen zal dan ook uit de crypto’s gaan vluchten. Richting cash, goud en zilver. Crypto’s zullen dan ook massaal crashen. Niet naar waarde nul, de sterke blijven bestaan maar zullen spotgoedkoop worden.
(Dit is mijn visie en mening, gevormd op een reeks van bronnen die ik volg en mag niet beschouwd worden als financieel advies)


Wat kunnen we doen ?

Ik zie 3 mogelijkheden:
A - Bij een (lichte) heropleving van Bitcoin (richting $10.000,-) verkopen we een deel van onze portefeuille. We houden de cash aan op een exchange (en hopen dat die niet kopje onder gaat). Wanneer Bitcoin spotgoedkoop staat (richting $1.000,-) kopen we met onze cash terug crypto’s in.
B - We zweten de crash uit, behouden onze portefeuille en hopen dat ze tegen het eind van 2018 niet alleen zijn waarde terug heeft, maar een veelvoud hoger noteert.
C - Alles verkopen, het verlies accepteren en omzetten naar cash, zilver of goud
Mogelijkheid A kost allicht bloed, zweet en tranen. Je moet op de goeie momenten verkopen en kopen. Daar zijn altijd kosten en risico’s aan verbonden. Maar het kan lonen.
Mogelijkheid B vereist koelbloedigheid en geduld. Maar geeft je ook peace of mind (enige rust). Als je de crash kan uitzweten en je behoudt jouw crypto’s zal je (over een jaar ?) maar wat blij zijn dat je jouw portefeuille nog hebt.
Iedereen behoudt natuurlijk zijn strategie (optie 1, 3 of 4 cfr mail 19 feb ’18) tot wanneer opdracht gegeven wordt voor een andere optie of strategie.
Tot hiertoe zijn slechts 3 mensen geïnteresseerd in een opleiding “zelf crypto’s beheren”. Jammer. Ik stel zo’n opleiding dan beter uit tot wanneer de vraag groter wordt.
Tot slot voor wie er interesse in heeft : het Lightning Network voor Bitcoin biedt een oplossing voor de traagheid en hoge kost van de huidige transacties. Dit is zeker een vooruitgang en bewijst dat deze technologie zich verder zal blijven ontwikkelen: https://allesovercrypto.nl/article/bitcoin-lightning-network-uitleg (al zijn er zeker ook opmerkingen over te geven).

Beste groeten,


Geert


________________________________________________________________
Men kan er haast zeker van uit gaan dat overheden wetten klaar hebben liggen, die in geval van een vernietigende economische crisis, het betalingsverkeer en het bezit van financiële middelen zullen kunnen sturen. Zo is er in Nederland in 1978 al een economische noodwetgeving opgesteld, die in de loop der tijd is aangepast. De laatste aanpassing is van kracht geworden op 1 november 2007 en is tot op heden geldig (HIER). Hieronder een weergave van hoofdstuk XII artikel 26:

“Artikel 26 Noodwet financieel verkeer

Hoofdstuk XII. Financieel verkeer met het buitenland

Artikel 26
Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij”

Daarmee is het door velen overgenomen en uitgevoerde advies om te beleggen in edelmetalen volledig waardeloos. Er zijn gewoon geen financiële zekerheden meer (HIER) Want de banken die de grootste hoeveelheden daarvan bezitten, bepalen de waarde ervan en kunnen in ‘crisistijd’ via de in hun dienst staande regeringsvazallen alles opeisen. Ze kunnen ook op manipulatieve wijze de prijs van de edelmetalen beheersen, zoals ze dat voortdurend doen met alle economisch belangrijke zaken. Wie geïnteresseerd is in meer achtergrondinformatie over deze wet en haar toepassingen kan (HIER en HIER) daar meer over lezen.
Om in moeilijkheden verkerende banken door bevolkingen financieel te laten steunen, heeft het Europees Parlement in 2013 een wet aangenomen die het mogelijk maakt om per ingang van 2016 alle spaartegoeden van mensen te confisqueren (HIER). Sinds 1 januari van dat jaar zijn alle bij de EU aangesloten landen verplicht om in financiële problemen zijnde banken, hun eigen problemen op te laten lossen middels het afromen van de spaartegoeden van hun klanten. Afromen is natuurlijk een mooi verhullend woord voor plunderen!

Eurogeld

“Met ingang van 1 januari 2016 komen alle banken in de Europese Unie onder nieuwe bail-in regels te staan, wat betekent dat u als spaarders niet meer veilig bent als u meer dan €100.000 aan spaargeld op een bankrekening heeft staan. Spaargeld tot €100.000 valt in de hele Europese Unie onder het deposito garantiestelsel, maar alles wat boven deze grens zit loopt vanaf volgend jaar risico. Valt uw bank om, dan mag de bank alles boven die grens gebruiken om de verliezen op te vangen.


Met deze Europese plannen willen de regeringsleiders voorkomen dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de redding van een bank, zoals in 2008 en 2009 gebeurde. Regeringen moesten toen voor tientallen miljarden euro’s banken nationaliseren of noodleningen verstrekken, met alle risico’s van dien. Met een Europese bail-in wetgeving wordt dat verleden tijd. De beruchte ‘template’ waar Dijsselbloem over sprak tijdens de bankencrisis op het eiland Cyprus wordt dus voor alle Europeanen werkelijkheid.”

 

Daarmee zou men kunnen stellen, dat op Europees niveau al een deel van de Nederlandse financiële noodwetgeving in werking is gesteld. Geloof maar niet dat Mark Rutte en de rest in het Haagse Marionettencircus daar erg sterk tegen geprotesteerd zullen hebben. In eerste instantie is de plunderregeling nog gericht op de relatief meer vermogenden, maar men kan er zeker van zijn dat de bovengrens naar beneden zal worden bijgesteld.

“Wie het goud heeft, maakt de regels.”