>

Quantumfysica

20 juli 2021

Beste mensen,

 
Ik begrijp geen snars van quantumfysica maar ik ervaar wel dat het werkt.  Ik ga al mijn halve leven met regelmaat bij de osteopaat die mijn botten kraakt zodat mijn skelet weer goed aan elkaar hangt.  Tot nu.  Zijn telefoonnummer bestaat niet meer.  Met al die regels en lockdowns heeft hij de boeken toe gedaan en ligt nu waarschijnlijk te zonnen op zijn boot in Tenerife.  Dus zocht ik een andere osteopaat die mijn probleem in de onderrug zou kunnen verhelpen.  Ik had al positieve geluiden gehoord van iemand uit mijn gemeente die ik al mijn hele leven ken en die zich gespecialiseerd had in vooral Oosterse technieken.  Na 1 sessie en zonder noemenswaardige bewerkingen zoals ‘kraken’ was mijn probleem van de baan.  Mijn skelet zat terug op zijn plek.  Toen ik hem vroeg hoe hij dat voor elkaar kreeg antwoordde hij ‘Quantummechanica’.  Hij zet ‘het’ in gang en mijn lichaam doet de rest…
 
Met regelmaat ga ik ook naar ‘De Lamp’.  Een uur lang wordt een programma van frequenties uitgestuurd waardoor mijn DNA en mijn potentieel beschadigde cellen zich herstellen en heractiveren.  Is ook quantumfysica.  Ten tijde van de bouw van de piramiden werd ook al frequentietherapie gebruikt, iets wat we vandaag nog maar nauwelijks kunnen begrijpen.  Niet dat ik me ziek voel maar het werkt ook pro-actief.  De verhalen van mensen die geholpen worden en genezen, zelfs als ze al met een voet in hun doodskist staan, zijn legio.  Ik sta er versteld van en begrijp er geen sikkepit van, maar het werkt.  Ik stuur daarom een stukje tekst mee die ik doorgestuurd kreeg, in de hoop dat de wereld hierdoor een betere kans maakt op heling en bevrijding van het kwaad.  Telkens als ik nu een glas water drink stuur ik gelijk mijn intentie het universum in.  Wie weet werkt het ?
 
Soms krijg ik, na het schrijven van een nieuwsbrief, een reactie van iemand die me aanmaant om me bij mijn crypto-verhaal te houden en me niet in te laten met politiek en mijn mening op het wereldgebeuren.  Met politiek heb ik me nooit ingelaten, maar als die politiek me gaan aanmanen - laat staan verplichten (God, sta me bij) - om mij te laten injecteren met een medisch experimenteel goedje dat ze vaccin noemen, dan kan ik niet zwijgen.  Zo lang er het vermoeden van vrijheid van mening is zal ik mijn waarheid verkondigen.  Wie het niet wil horen moet niet luisteren en mijn brieven niet lezen.  Ik ben wie ik ben en daar kom ik helemaal voor uit.  Ik ben vrij geboren en wil liefst ook vrij sterven.  Ik moet al genoeg tussen de lijnen lopen die de overheid en de banken voor ons uitstippelen.
 
Als je mensen helpt om een beetje van hun centen in ons toekomstig geld, zijnde crypto-currencies, te investeren word je al snel tegengewerkt.  Banken voelen de hete adem van de crypto-wereld en zijn doodsbenauwd.  Ze beschermen hun eigen wereldje en maken het hun klanten moeilijk als ze interesse tonen in het crypto-verhaal.  Helaas… ze zijn ten dode opgeschreven.  Gedecentraliseerde crypto’s zullen de gecentraliseerde private banken naar de geschiedenisboeken verwijzen.  In 2009 was er alleen Bitcoin.  5 jaar later waren er al honderden crypto’s die naast geld ook oplossingen boden om allerhande taken te automatiseren.  Nog 5 jaar later tellen we al duizenden van die crypto’s.  Vandaag zijn er al meer dan 10.000,- crypto-currencies.  Decentralized Finance of DeFi en Non Fungible Tokens of NFT’s zijn de laatste ontwikkelingen.  De geest is uit de fles en kan er niet meer terug ingeduwd worden.  Je kan een uitvinding niet meer on-uitvinden.  DeFi neemt de financiële dienstverlening van banken over.  Sneller, goedkoper en met minder corruptie.  Nu de technologie er is om iets wat digitaal is uniek te houden en dus niet kopieerbaar, wordt kunst verhandeld door NFT’s.  De blockchain registreert onvervalsbaar, zoals bij een notaris, wie eigenaar is van iets.
 
Het wordt met de dag duidelijker dat het aanleggen van een crypto-portefeuille van groot belang is.  Niet alleen wordt de waarde (lees koopkracht) van jouw investering op de lange termijn steeds groter, het wordt allicht ook noodzakelijk als alternatief voor het stervende bankensysteem.  Vergeet niet dat banken nu reeds klinisch dood zijn, ze worden kunstmatig in leven gehouden door het ongebreideld blijven printen van ongedekt fiat-geld.  Met (hyper-)inflatie als gevolg.  Aangezien de dollar de wereldreservemunt is zullen andere fiat-valuta eerst uitdoven.  De dollar zal uiteindelijk ook als laatste fiat-munt ten grave gedragen worden.  Het feit dat centrale banken digitale versies (CBDC of Central Bank Digital Currencies) gaan uitgeven van hun fiat-geld zal enkel uitstel van executie zijn.  Enfin, dat is toch wat ik geloof maar de strijd is nog niet gestreden.  Zorg dus nu dat je leert omgaan met een crypto-portefeuille.
 
Er komen terug een aantal vacatures op mijn pad die mijn interesse wekken en de kans bestaat dat ik binnenkort terug een opdracht als informaticus zal uitvoeren voor een grote klant.  Minder tijd dus om met Bitcoin Helpdesk diensten bezig te zijn, de markt te volgen en nieuwsbrieven te schrijven.  De web-site werd intussen verhuisd van Nimva naar http://bitcoinhelpdesk.be wat vanaf nu mijn persoonlijk ‘bijberoep’ zal zijn.  Ik geef nog eens op een rijtje mijn strategie mee waar je een voorbeeld kan aan nemen om met succes een crypto-portefeuille te beheren:
 
 
Strategie:
 
1. Stap in.  Wacht niet.  Investeer 60% van wat je wilt investeren in crypto’s op basis van jouw investeringspiramide.  Hou 40% in cash aan om bij te kunnen kopen.
2. Wacht.  Als de waarde van jouw portefeuille daalt (met bvb 20%) koop dan bij (met bvb 10% van jouw voorziene investeringsbedrag)
3. Herhaal stap 2 als de koers blijft dalen
4. Verzeker jezelf dat je de gewenste crypto-munten in portefeuille hebt (bvb Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Theta, Cardano,…)
5. Als de waarde van jouw portefeuille stijgt, wacht dan tot je aan het voorziene investeringsbedrag komt 
6. Stijgt de waarde van jouw portefeuille boven het voorziene investeringsbedrag (met bvb 20%), verkoop dan de meerwaarde
7. Koop desgewenst met de meerwaarde fysiek zilver of goud
8. Blijft de waarde stijgen, verkoop dan opnieuw de meerwaarde.  Probeer jouw investeringskost te doen dalen naar nul.
9. Daalt jouw investeringskost richting nul, laat jouw portefeuille dan gestaag groeien.  Verkoop dus niet meer alle meerwaarde maar een deel.
10.  Blijf zilver of goud kopen met de meerwaarde maar laat jouw portefeuille crypto’s tegelijkertijd ook groeien.  Verhoog zo jouw gewenste investeringsbedrag.
11.  Daalt de waarde sterk (met bvb 40%), koop dan geleidelijk (met bvb 10%) terug bij
12. Herhaal al het bovenstaande
 
Strategie met een cijfer-voorbeeld:
 
1. Je wilt in totaal met €10.000,- in crypto’s geïnvesteerd zijn.  Stap dan in en koop voor €6.000,- aan crypto’s.  Koop bvb voor €2.000,- BTC, ETH en THETA.
2. Daalt de waarde van jouw portefeuille onder de €4.800,- koop dan voor €1.000,- bij.  Investeringskost = €7.000,-
3. Herhaal dit
4. Volg de markt of informeer welke munten goed zijn om aan te houden (stuur mij een mail)
5. De waarde van jouw portefeuille stijgt naar €8.000,- : wacht
6. De waarde van jouw portefeuille stijgt naar €12.000,- : verkoop voor €2.000,-  Investeringskost daalt van €7.000,- - €2.000,- = €5.000,-
7. Koop zilver of goud en betaal eventueel rechtstreeks met crypto
8. De waarde van jouw portefeuille stijgt naar €14.000,- : verkoop voor €1.000,-  Investeringskost daalt van €5.000,- - €1.000,- = €4.000,-
9. De waarde van jouw portefeuille stijgt naar €17.000,- : verkoop voor €1.000,-  Investeringskost daalt van €4.000,- - €1.000,- = €3.000,-
10. Koop met die €1.000,- edelmetaal.  Omzetten naar een stable coin (dollar als crypto) is ook een mogelijkheid = makkelijk om terug crypto’s bij te kopen als de koers daalt.
11. De waarde van jouw portefeuille daalt naar €12.000,- : koop voor €1.000,- bij.  Investeringskost stijgt van €3.000,- + €1.000,- = €4.000,-
12. Blijf dit herhalen.  Na verloop van tijd is jouw investeringskost nul en blijft jouw crypto-portefeuille groeien
 
 
Voor zo ver ik niet full-time aan het werk ben voor een grote klant help ik jou via e-mail, on-line of ter plaatse bij jou of bij mij thuis.
 
Met genegen groeten,
 
 
Geert


 
Ik kreeg dit van een vriend die kwantumfysica studeert en dacht dat het belangrijk was:
iedereen die mee wil doen is welkom.
 
Gezien de gebeurtenissen die op dit moment in de wereld plaatsvinden,
altijd met de bedoeling om angst te zaaien (het belangrijkste wapen van controle)
 
Ik vraag je om dit idee te delen:
op de manier waarop het prachtige lied "Imagine" van John Lennon miljoenen mensen geïnspireerde,
doen wij hetzelfde.
Wij overspoelen sociale netwerken over de hele planeet en bereiken ook alle kleine hoekjes van de wereld.
Met de BEWEGING om "het water te drinken en de vrede te voeden."
Hoe werkt het?
Het basisidee van de "Drink Water en Voed Vrede" campagne is om ieder van ons,
op het moment dat we water drinken.... elk moment, om de volgende zin te internaliseren:
"DE WERELD IS IN VREDE EN IK OOK."
Zonder inspanning, zullen miljoenen mensen per uur de zin herhalen, geboden, of mentaliseren.
"DE WERELD IS IN VREDE EN IK OOK!"
Laten we een stroom van HOGE FREQUENTIE VIBRATIES vormen ten gunste van vrede.
 
De kracht van het gebed zal zich vermenigvuldigen telkens als iemand zich bij de beweging aansluit.
Volgens de kwantumfysica schept de systematische herhaling van gedachten,
muziek en woorden algemene voorwaarden om de mentale doelen te beginnen.
"Als deze boodschap je hart zocht, dank ik je voor je inzet om van de wereld een plaats van vrede te maken."
(gekopieerd in Liefde)
 
+ ook dit

Het is niet altijd logisch te verklaren wat er gebeurt

 
 

 UKoktober
 
 

 

 
 
Crisis Compilatie #4 - We zijn vrij geboren en we zullen vrij sterven  https://youtu.be/bUA1ZyCTxpc
 
Tegenwind - over mensen in het oog van de storm  www.tegenwind.tv
 
 
Reiner Fuellmich Explains The Class Action Law Suit Filed On June 21st 2021  https://rumble.com/vjb4i5-reiner-fuellmich-explains-the-class-action-law-suit-filed-on-june-21st-2021.html
 
 
Valse angst voor delta variant: Gevierde Nederlandse hartchirurg beschuldigt regering van mind control  https://www.xandernieuws.net/algemeen/valse-angst-voor-delta-variant-gevierde-nederlandse-hartchirurg-beschuldigt-regering-van-mind-control/ Video Blckbx:  https://youtu.be/0ZNP8o48uNo
 
Denk zeer goed na voor dat u de eerste en zeker de 2 e prik laat zetten !  https://www.frontnieuws.com/de-meesten-die-covid-vaccins-namen-zullen-in-2025-dood-zijn/
 
Aldous Huxley in 1958 voorzag wat vandaag realiteit is: https://youtu.be/alasBxZsb40
 
Bye Bye Banks 👋  THE GREAT RESET Bitcoin and Cryptocurrency Will Soon Destroy The Banking System  https://youtu.be/1bwU263xcHQ
 
BREAKING!! BITCOIN $250K END OF YEAR.. GLOBAL COLLAPSE 2021  https://youtu.be/pHiS8ek00w8
 
Watch BEFORE Aug 4th! (INSANE PRICE PREDICTION) Ethereum HUGE SUPPLY SHORTAGE  https://youtu.be/cHcnyjJaigY
 
Why I'm Buying More Crypto IMMEDIATELY! | United States BULLISH on Bitcoin  https://youtu.be/yNkCVKzjv7A
 
Is Theta board.io een betere manier om je Theta & TFuel in te zetten dan…  https://youtu.be/Rd4O7Wis0Po
 
Trump sues Social Media Overlords  https://www.bitchute.com/video/ZDhIx9SSZTN9/
 
David Icke | Your Time has Come – His Most Epic Video Ever  https://youtu.be/glChKZaIiuY
 
Weird Things Happening After McAfee's Death  https://youtu.be/fV-uFcgYqlk
 
Truth Behind John McAfee’s Death (Crypto Pioneer Knew TOO MUCH)  https://youtu.be/25-9gHJJFSI
 
Spanje eerste EU land met nieuwe wet die officieel einde maakt aan alle bezit en vrijheid  https://www.xandernieuws.net/algemeen/spanje-eerste-eu-land-met-nieuwe-wet-die-officieel-einde-maakt-aan-alle-bezit-en-vrijheid/
 
 
 
____________________________________________________________________
== Deze tekst werd na 6 uur al gecensureerd op LinkedIn ==
== Stuur door naar vrienden of refereer ernaar in uw eigen schrijven ==
 
Beste vrienden,
 
Anderhalf jaar geleden liet ik jullie kennis maken met Dr. Stefan Lanka. Hij schreef in 2011 een premie van 100.000 EUR uit voor de eerste viroloog die het bestaan van het mazelenvirus kon aantonen, en in 2017 kon hij gerechtelijk vast laten leggen dat aan zijn prijskamp niet voldaan was: het bestaan van het virus werd niet bewezen - niet in één paper, niet in zes.
 
Vandaag heeft het werk van Dr. Lanka al wat meer tractie gekregen, maar nog steeds is het blijkbaar heel moeilijk voor mensen om te aanvaarden dat virussen niet bestaan. Dat is natuurlijk niet vreemd: dagelijks worden we om de oren geslagen met de zogezegde resultaten van virale "infecties": positieve PCR-testen, ziekenhuisopnames, mensen die sterven.
 
Maar het is niet omdat mensen ziek worden, dat het daarmee bewezen is dat die ziekte veroorzaakt is door een "virus" of gelijk welk ander extern materieel deeltje. Zelfs vergif, indien het maar toegediend wordt op een zeer traag maar gestaag toenemende manier, zal geen ziekte veroorzaken. Dat is trouwens de ware betekenis van "immunisering": mitridatisme. Zoek maar op. 
 
Het kerninzicht rond ziekte is dat ze niet het dualistische TEGEN-deel is van gezondheid, een toestand die overigens veelal als iets statisch wordt gezien, maar precies een holistisch ONDER-deel van een proces dat leidt naar totale gezondheid, wat op zich een toestand is die helemaal niet statisch is, en zelfs niet dynamisch, maar transcendentaal: boven elke fysieke aard uitstijgend.
 
In onze moderne tijden begrijpen we dat niet meer. We denken dat materie de basis is van het bestaan, en dat ruimte gewoon de leegte is waarin materie zich bevindt. Het is precies andersom: wat op ons overkomt als materieel is niet meer dan een dichtheid van energie die binnen ons waarnemingsspectrum valt. Valt het erbuiten, dan is het "leegte".
 
Maar leegte, an sich, bestaat niet. Mocht dat wel zo zijn, namelijk, dan bestond ze overal, en het loutere feit dat u deze tekst leest, met uw fysieke ogen, op een fysiek scherm, is genoeg bewijs dat "het" Niets ... niet overal is. En dus is het nergens. Dat weten we omdat indien "het" Niets ergens aan grenst, het zelf ook een grens heeft, en dus onvermijdelijk toch .., iets is.
 
U mag denken dat dit allemaal filosofie is, en we net naar de wetenschap moeten gaan, maar het hele probleem met moderniteit is dat men de filosofische grondslagen van de wetenschap niet meer onderkent. Men doet alsof wetenschap op zichzelf kan staan, alsof ze enkel op logica gebaseerd kan zijn, en niet op radicaal onbewijsbare aannames over de metafysica.
 
Dat is onzin natuurlijk, want zélfs de logica heeft geen enkele wetenschappelijke grond. Zélfs logica kan de eigen validiteit niet bewijzen. Hoe zou dat namelijk kunnen? Op een ... logische manier? Nou, wie dat probeert, die ontdekt dat hij datgene wat hij wil bewijzen gebruikt in zijn bewijs. Van een kringredenering gesproken.
 
Maar zo zien moderne wetenschappers (én zelfs moderne filosofen) het niet. Zij maken een rare kronkel, en zien in die cirkelredenering net het bewijs dat de logica universeel geldig is. Dat je blijkbaar niet anders kan dan logica gebruiken om de geldigheid van de logica te bewijzen, is voor hen op zich het bewijs dat de geldigheid van de logica "axiomatisch" is.
 

 

Maar uit het onvermogen om iets te ontkrachten, wat een dubbele negatie is, volgt helemaal niet dat de logica op één of andere manier dan wél een imperatieve, dwingende, positieve kracht zou hebben. Dat is wat men noemt een "non sequitur". Of in het Nederlands: dat volgt daaruit niet met dwingende kracht. Dat is louter een geloof.
 
Ik herhaal, want het is verschroeiend belangrijk: Uit de faling om de geldigheid van de logica te ontkrachten zonder logica te gebruiken volgt in geen geval haar positieve logische geldigheid. Het is alsof je zou zeggen: je kunt niet niet spreken, en je daaruit zou afleiden dat alles wat je dan wel zegt, automatisch juist is. Dat klopt natuurlijk niet. En toch lijken de meeste moderne wetenschapsfilosofen (denk genre Maarten Boudry) daar zomaar aan voorbij te fietsen. Is dat niet een enorme vaststelling op zich? Dat zelfs de filosofen zich hebben laten verschalken?
 
Het enige wat je namelijk gedaan hebt door te stellen dat logica niet zonder gebruik van de logica ontkracht kan worden, is het vastleggen van een startpunt. Het hele probleem, echter, is dat je niet weet of dat startpunt van het denken ook overeenkomt met iets in de realiteit, zelfs niet als blijkt dat het handelen op basis van logische redeneringen positief resultaat oplevert. Dan nog kan deze demonstreerbare effectiviteit puur en alleen aan toeval te wijten zijn.
 
"Nou, dat zou dan wel heel toevallig zijn", kan u tegenwerpen. Hoe probabel is het dat elke goed uitgevoerde logische redenering consistent goede resultaten oplevert wanneer er naar gehandeld wordt in de realiteit, en dit tegelijkertijd NIET te wijten zou zijn aan een universele wetmatigheid? En toch: probabiliteit en possibiliteit zijn twee verschillende zaken. Het is niet omdat iets héél probabel lijkt, dat het daarom zeker is.
 
Het probleem ligt zelfs nog dieper. Zélfs al zouden we dit modernistische logische startpunt van het denken als 100 % zeker mogen beschouwen (wat dus niet het geval is) dan nog zijn we niets met dat startpunt als we niet zeker zijn dat onze eigen, persoonlijke, empirische observaties universeel geldig zijn. Want ook daar is het niet zo dat onze ervaringen 100 % zeker waar kunnen zijn, louter en alleen omdat anderen die ervaringen bevestigen. Ook daar kunnen we niet uitsluiten dat hun ervaringen louter toevallig dezelfde zijn, zonder dat er een wetmatigheid achter schuilt.
 
Het bewijs voor de universaliteit van onze ervaringen is dus allerminst te vinden in de observatie dat ook anderen ze ervaren, en zelfs niet in de observatie dat iederéén ze zo ervaart. Dat bewijs zou enkel kunnen liggen in de potentiële observatie dat niemand ze ooit anders zou kunnen ervaren, wat niet hetzelfde is. We zouden het ons zelfs niet mogen kunnen inbeelden dat een ervaring anders is, en dat kan duidelijk wel. Het risico bestaat dus dat de ervaring van iederéén contingent (niet-noodzakelijk) is.
 
Gaat dit te diep voor u? Bedenk dan dat de hele moderne wetenschap gebouwd is op de illusie dat intersubjectiviteit (iedereen gaat akkoord) gelijk staat aan objectiviteit (het is noodzakelijk waar). "Forty Million French Men can't be wrong". "Alle virologen zeggen het", "Het is een algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs". Onze taal zit vol met producten van gedeelde subjectiviteit, voorgesteld als objectiviteit. Maar! La vérité ne se vote pas!
 
Het vergt een enorme introspectie - en Dr. Lanka is iemand die dat bereikt heeft - om te kunnen begrijpen dat de Waarheid zich niet laat stemmen, maar groter is dan de opinies van 7,8 miljard mensen. Dat ze transcendentaal is, en dus enkel aangevoeld kan worden. Wat wetenschap dus doet is niet waarheid blootleggen (dat kan enkel filosofie) maar onproductieve theorie elimineren.
 
Let wel: ik heb niet gezegd "foute" theorie. Ik heb gezegd "onproductieve" theorie, waarmee ik duidelijk aangeef een radicaal subjectivist te zijn. Niets is algeheel fout, net zoals niets algeheel waar is. Enkel alles is algeheel waar: de oneindigheid zelf. En nee, dit zijn niet gewoon taalspelletjes. Als ik zeg: “Niets is volledig fout, en dat is dan ook het enige dat volledig fout is.”, dan kan dit taalkundig een rare zin klinken, maar dan enkel voor wie niet doorheeft dat “Niets” werkelijk ... niets is.
 
Moderne wetenschappers (én filosofen) voelen dat anders aan. Voor hen is “niets” niet louter de aanduiding voor de afwezigheid van iets, maar iets dat op zichzelf staat: “het” Niets, met lidwoord en hoofdletter - de substantivering van  wat anders gewoon een talige uitdrukking zou zijn. Niet dat ze dat bewust geloven - daarom zeg ik ook dat zij dit anders “aanvoelen”, niet dat zij hier anders over “denken” - maar wel dat ze dit ONBEWUST geloven. Dat er dus precies een gebrék aan denken is, waardoor deze levensgrote contradictie blijft bestaan, en hun hele denken beheerst.
 
Ik heb dit in ander schrijven al de “Illusie van het Existerende Niets” genoemd. Het is die illusie - de substantivering van niets tot iets - die de oorzaak is van alle Westerse problemen: metafysisch nihilisme (niveau 5), epistemologisch relativisme (niveau 4), psychologisch egocentrisme (niveau 3), politiek collectivisme (niveau 2). en economisch consumentisme (niveau 1). Men snapt niet meer dat "Niets" echt-en-techtig niets is: onbestaand. 
 
Of toch: louter als woord bestaat het wel. Maar dan enkel als woord. Het is zélfs geen concept, want het verwijst naar niets. En dus is niets het enige dat volledig ongeldig is. Niet "per definitie" maar "per realiteit": niets bestaat niet, en als het toch zou bestaan, dan wate het niet niets meer, maar iets. Be-staan is een plaats be-staan, zoals bij een concert: ruimte innemen, grenzen hebben. De som van alles wat bestaat (materie) en alles wat niet bestaat (ruimte) noemen we ZIJN, dat dus vol-ledig is. Het zijn is noch ruimte, noch materie, maar IS.
 
Voelt u bij de bespreking van iets en niets uw geest flippen tussen het metafysische aspect (de werkelijke aard van niets) en het epistemologische aspect (de geldigheid van het denken over niets)? Goed, dan komt u in de buurt van de paradoxale ervaring die u nodig heeft om  de goddelijke omarming te kunnen meemaken. Pas dan zie je wat de logica écht valideert: niet gewoon één of ander bewijs, maar een heel specifiek geloof: het geloof in de Logos.
 
Daar ga ik nu niet op in. Het zou mij te ver leiden. Ik begin er enkel maar over opdat u zou begrijpen dat Dr. Lanka veel meer is dan een bioloog. Hij is een filosoof, die begrijpt waarom we nog steeds denken dat ziekte veroorzaakt wordt door een extern materieel deeltje: onze metafysica is nog steeds materialistisch. En dat is al 2500 jaar zo. Sinds ... Hippocrates, nota bene, die dus door Plato onder zijn voeten kreeg voor het niet langer respecteren van de meest basale metafysische inzichten.
 
En in wiens geest leggen onze moderne medici hun eed af? Juist ja: in de geest van die modernistische rebel. Want vergis u niet: modernisme is eeuwenoud. Het is klassiek (no pun intended) dat de mens op een gegeven moment arrigant wordt, denkt van het Al los te kunnen komen, en in een hoekje van het Zijn (lees: het denken) voor zichzelf een eigen theoretische wereld uitkerft via positieve affirmaties over ... niets: woordstructuren die heel impressionant lijken, maar finaal verwijzen naar ... NIETS.
 
Tijd om wakker te worden dus. Ziekte wordt niet veroorzaakt door één of ander beestje, deeltje, schimmel of parasiet, hetgeen materialistische verklaringen zijn, maar door spirituele schokken, die fysiologische veranderingen in onze weefsels veroorzaken. Die worden na het oplossen van de schok (het filosofisch plaats geven van wat gebeurd is) teruggebracht tot hun oorspronkelijke toestand door middel van inflammatie (die onze lichaamseigen bacteriën activeert), een herstelproces dat we nog steeds verkeerdelijk “ziekte” noemen.
 
De enige echte ziekte, echter, is het geloof in materie als basis van het bestaan.
 
Beste groeten,
 
Brecht Arnaert
 
PS: Het interview is hakkelig (Engels is voor niemand daar de moedertaal) maar cruciaal: 
 

 

--